Datum: 
22 mei 2017
Locatie: 
Portugese Synagoge, Mr. Visserplein 2, Amsterdam

In de Portugese Synagoge vindt op 22 mei om 16.00 uur de boekpresentatie plaats van de Geschiedenis van Joden in Nederland.

Geschiedenis van de Joden in Nederland vertelt het verhaal van de joden in Nederland. Dit standaardwerk staat onder de redactie van Hans Blom, Hetty Berg, Bart Wallet en David Wertheim. Onder andere met bijdrage van NIOD-onderzoeker Peter Romijn.

Voorafgaand aan de boekpresentatie vindt om 14.00 uur een symposium plaats naar aanleiding van het boek, in het auditorium van het Joods Historisch Museum. Onder voorzitterschap van professor dr. Emile Schrijver (directeur Joods Cultureel Kwartier) gaan de hoogleraren Judith Frishman, Evelien Gans, Karin Hofmeester en Bernard Wasserstein eerst ieder afzonderlijk in op deze volledig herziene uitgave, gevolgd door discussie. Ook hiervoor bent u van harte uitgenodigd.

Voor de bijeenkomsten heeft u een ticket voor het Joods Cultureel Kwartier nodig, dat is voor museumkaarthouders gratis. Aanmelden is noodzakelijk en kan per mail via mbii@jck.nl. In verband met beperkte plaats voor het symposium, verzoeken wij u in e-mail aan te geven of u alleen naar presentatie in Portugese Synagoge gaat of ook het symposium wilt bezoeken.